Încălțăminte specializată

Încălțăminte specializată

Pret

Pret

  • 187,00 RON - 198,00 RON

Nivel de protecție

Nivel de protecție

Culoare

Culoare

Categorii

Categorii

Pantofi specializată

Sunt 2 produse.

Sortează după:
Se afiseaza 1-2 din 2 produs(e)

Filtre active

Chiar și în epoca tehnologică modernă, când munca este legată mai mult de a sta în fața unui monitor de calculator, există și ocupații periculoase pentru angajați și care necesită purtarea de încălțăminte specializată. În rândurile următoare, vom analiza caracteristicile acestora și tipurile lor individuale oferite în magazinul online Stenso. Ce ocazii sunt necesare pentru a le purta și de ce ar trebui să ai încredere în noi?

Ce sunt pantofii de lucru specializați

Atunci când ocupația cuiva implică potențiale riscuri pentru sănătate, purtarea încălțămintei și îmbrăcămintei specializate este obligatorie. Scopul lor este de a proteja și păstra integritatea picioarelor de factorii externi de mediu. Pentru a fi eficient în scopul lor, acestea trebuie să fie realizate din materiale rezistente la șocuri, perforații, temperaturi scăzute și ridicate, alunecare, câmpuri electrice și electrostatice (ESD), produse petroliere, acizi și baze.

Acestea trebuie sa aibă exact mărimea potrivită piciorului și să fie cât mai strânse și dense, până se ajunge la confortul și rezistența necesară. În același timp, pantofii de lucru specializați asigură un confort adecvat la purtare chiar și atunci când este necesară o stare prelungită în picioare sau o mișcare pe tot parcursul zilei. Prin urmare, au un efect de economisire pe lângă cel protector. Atașarea și fixarea lor pe picioare se poate face prin legarea șiretului sau prin velcro.

Ce tipuri sunt

Pantofii specializați predominanți pentru muncă sunt pentru bărbați, deoarece în cele mai multe cazuri bărbații sunt cei care practică profesii periculoase pentru sănătate. Sunt disponibile însă și modele feminine, care trebuie să îndeplinească și cerințele de mai sus pentru a proteja sănătatea angajatului. Pe piață se găsesc modele de diferite mărimi, ceea ce permite alegerea corecta în funcție de mărimea piciorului fiecărui angajat.

Cei mai populari la noi sunt pantofii de sudură, deoarece profesia este în prezent destul de populară. Cu toate acestea, este important să știi să faci distincția între diferitele tipuri de protecție și să o alegi pe cea mai potrivită în funcție de nevoile tale. Următoarele denumiri sunt cunoscute pe piața actuală a industriei:

  • S1 - au un plus special la călcâi, permitând absorbția energiei în aceasta zona;
  • S2 – se remarcă prin protecția suplimentară împotriva pătrunderii apei timp de maximum 60 de minute;
  • S3 – sunt echipate cu un adaos în partea din față care protejează piciorul în cazul apariției obiectelor ascuțite;
  • S1P – are aceleași apărări ca și S1, dar cu adăugarea cu  încă un bombeu metalic de antipunctură;
  • SB - au bombeu metalic suplimentar în partea superioară, protejând piciorul de căderea obiectelor grele de până la 200J, 15 kN.
  • Pentru ce profesii este imperativ să le folosești

Pantofii specializați sunt destinați persoanelor a căror activitate profesională prezintă un risc pentru sănătatea lor. Ar trebui să aibă funcții de protecție, dar ar trebui să clarificăm și pentru ce profesii sunt obligatorii. Pantofii specializați de astăzi sunt pentru sudori, pompieri, electricieni, constructori și altele asemenea.

De ce să aveți încredere în Stenso.ro

Magazinul online oferă doar încălțăminte specializată, îmbrăcăminte de lucru și accesorii pentru angajații corporativi. Avem propriile noastre facilități de producție și acest lucru ne permite să controlăm direct calitatea produselor finale. Astfel, putem garanta cu încredere că oferim produse cu adevărat sănătoase pentru angajații de astăzi, îndeplinind toate standardele europene de protecție, și că prețurile sunt cât mai accesibile.